Höstens & Vinterns Nyhet!!!

Under hösten & vintern kommer vi att erbjuda olika hundspanns paket i sammarbete med Kynnefjälls Natur. Mer info kommer senare.
Titta gärna in på deras hemsida
.

Hundspann & Siberian huskys

Hundspann

 

Det är en underbar upplevelse att tillsammans med hundarna få uppleva naturen på nära håll, att få vara med och dela den glädje som hundarna känner över att få ta oss genom landskapet. Den livsglädjen går inte att ta miste på och den gör att vi får energi till varje ny dag. Vi känner oss mycket prioriterade som har fått denna möjlighet i livet. Alla människor borde få uppleva lyckan att åka hundspann.

Vi använder oss av rasen Siberian huskys som är en gammal slädhundsras med sina rötter och sitt ursprung i nordöstligaste delen av Sibirien där är den framtagen av tjuktjerna för deras överlevnads skull.0 Hundarna skulle kunna springa långa sträckor på kort tid, samt klara av den stränga kylan utan att behöva göra slut på onödig energi.

 

Siberian husky, detta är en fantastisk ras med en enorm motor, uthållighet, arbetsvilja, livsglädje, hundarna har stora personligheter men gemensamt är att de älskar att arbeta och kräver att få göra det. Rasen har kvar sina egenskaper vilket gör att det är en utmärkt utomhushund, som trivs bra i en snödriva, efter ett avslutat arbetspass. Visst kan man ha dem innomhus men då får man tänka på att det gör att den inte klarar av mer kyla än en vanlig inomhushund. Sedan ska man ha med sig att aktivitetsbehovet hos dessa hundar är enormt hög.

 

Det är en självklarhet för dessa hundar att utföra ett jobb framför släden/vagnen, de är lika självklart som för en vallhund att valla. Dessa egenskaper går i arv och det är lika farsinerande, varje gång när valparna ska köras in. Valparna vet vad de ska göras och de syns tydligt på dem att de verkligen ser framemot att få bli så stora att de är deras tur.

 

Siberian huskyn är ingen vanlig sällskapshund trots att det är en mycket trevlig hund som absolut tycker om mänsklig kontakt och att vara en del av flocken/familjen. Detta beror på den enormt starka jaktinstinkterna, huskyn brukar se det mesta som ett attraktivt byte och detta brukar kunna leda till mycket problem.