Kraniosakral Terapi

Kranialsakral Terapi

Våra hästar och hundar är känsliga djur som påverkas av många saker i sin omgivning. Den kranioskarala behandlingens mjukhet passar djuren väl. Behandlingen kan lösa fysiska såväl väl som stress som traumarelaterade problem.  

 

Kranialsakral terapi är en mjuk behandlingsform som har sitt ursprung i osteopatin. I dag är kraniosakral terapi erkänd som behandlings metod. Kranium och sakrum (korsben) är de latinska orden som har gett namn åt terapi formen.
 

Den biodynamiska kraniala sakrala terapin är holistisk och ser kroppen som en helhet. Behandlingen är mjuk och varsam och syftar till att hjälpa kroppens egna förmåga till självläkning. Behandlingen kan lösa så väl fysiska som stressrelaterade problem.

 

Rörelsen i det kraniala systemet påverkar hela kroppen som gör att kroppen expanderar och kontraherar på ett rytmiskat sätt. En tränad terapeut kan känna om det finns spänningar eller blockeringar i systemet som hindrar att läkning kan ske och full hälsa återställs.

 

Behandlingen är mycket mjuk och varsam och syftet är bland annat att stärka kroppens förmåga till självläkning.

 

Hos alla ryggradsdjur finns duralmenbranet och genom denna passerar alla nerver med signaler till och från hjärnan, det är viktigt att det kraniosakrala sysetemet är i balans.Det är detta som idag kallas KS- kraniosakral terapi.

 

EN KROPP MED GOD HÄLSA ÄR EN KROPP I BALANS!!!

Kraniosakral Terapi

Vi behandlar :

Människor
Hästar
&
Hundar

Behandlingar kan bokas på följande ställen:


HEDEKAS


LERUM/FLODA

ORUST

UDDEVALLA

 

Välkommna att boka tid på
info@hoseas.se

Holistiskt perspektiv – se hela kroppen

Så länge vi har ont vill vi avlasta den skadade delen av kroppen. Om vi har haft en snedhet i kroppen under en längre tid överbelastar vi en annan del – en sekundär skada eller kompensationsskada kan uppstå. Många gånger är det för denna sekundära skada som vi söker hjälp och behandling – både för oss själva och för våra djur. Det är inte alltid rätt att starta behandlingen där kroppen tydligast visar sina symptom, ibland kan det till och med förvärra det underliggande problemet eftersom vi tar bort det försvar som kroppen byggt upp för att fungera trots skadan. Det gäller att finna den underliggande orsaken – att se till kroppens helhet. Det kallas holistiskt perspektiv och är en av grundstommarna i kraniosakral terapi

Kroppen fungerar som ett helt system bestående av bl a leder, muskler, bindväv senor, ligament och organ. För att assistera till bättre hälsa måste hela detta system behandlas. Vi lär ut och behandlar enbart med manuella tekniker som inte forcerar kroppens vävnader. När spänningar och blockeringar i bindväv, muskler och ligament släpper leder det till att kotor, ben, leder och organ kan återgå till normalt läge och optimal rörelseförmåga.

En harmonisk och liksidig häst i balans har lättare att tillgodogöra sig träning. Att ge hästar kraniosakral behandling kan vara en genväg bättre resultat.

Våra hundar är känsliga djur som påverkas av många saker i sin omgivning. Den kraniosakrala behandlingens mjuka metoder passar hundar mycket väl och kan lösa fysiska problem såväl som olika stressrelaterade problem.

Kraniosakral terapi upplevs som mycket behaglig av hästar och hundar. Terapeuten utgår från den kraniosakrala rytmen som kan kännas i hela kroppen. Med lätta kontakter och tekniker hittas problemområden som behandlas. Kroppen återfår en bättre funktion, det ger ökat välbefinnande och bättre hälsa.

Kraniosakral behandling ersätter inte veterinärvård utan är ett komplement till denna.

Ex. som kan behandlas:

• Passgång
• Hälta
• Bogar
• Höfter
• Nackproblem
• Ändrat beteende
• Hormonförändringar
• Åksjuka
• Diffusa problem


Helt fantastiskt, min tik har slutat passa, det som hon gjort sedan valp
Men, det här är ju på riktigt!!!
Nima, mitt sto hade blivit sparkad av en annan häst i bogleden. Detta ville inte bli bra och hon gick orent och avlastade under flera månader och jag kunde inte rida. Så blev jag tipsad om KS. Jag var skeptisk, men provade och såg att mitt sto tyckte om det och nu efter ett par gånger, är hältan borta.

Behandlingspriser:


Behandling av en teraput  800:-

Behandling av två teraputer - fyrhändigt
1400:-


Vi tar ut en resersättning om ni vill att vi kommer till er.

Avbokning:
Avbokar du senare än 24-12h innan behandlingstiden, dibiteras du 50% av avgiften.
Avbokning samma dag el uteblivit besök dibiteras hela avgiften.